Kwaliteit onderwijs binnenland wordt aangepakt

Kwaliteit onderwijs binnenland wordt aangepakt

29-09-2020
De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi gaat zich in het begrotingsjaar 2021 inzetten voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in het binnenland. “De kwaliteit van het voornamelijk lager onderwijs, in het binnenland, laat al vele jaren te wensen over. Essentieel daarbij is de kwaliteit van het onderwijzend personeel”, dit heeft president Santokhi benadrukt.

Het staatshoofd heeft op 29 september 2020, zijn jaarrede gevoerd, tijdens de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee, op het Onafhankelijkheidsplein. Hij heeft zich misnoegend geuit over de nucleus centra op Albina en Brokopondo, die bedoeld waren om het niveau van de leerkrachten in het binnenland op te trekken. Deze zijn nauwelijks ingezet en zullen beter worden benut. Ook het Bureau Onderwijs Binnenland wordt weer operationeel gemaakt.

Verder heeft het staatshoofd aangegeven dat er in 2021 een groot scholencomplex opgezet zal worden in Para en Moengo, die vooral bedoeld is voor leerlingen uit Brokopondo en het binnenland. Het betreft in dit geval een school voor VOJ, VOS en Beroepsonderwijs. Daarbij is voorzien in een studentencomplex, waar studenten uit de binnenlandse districten kunnen verblijven.

De president zegt dat er voor het beroepsonderwijs praktijkcentra in Atjoni, Brokopondo en Apoera in gebruik zullen worden genomen. Ook zullen er meer leerkrachten woningen in het binnenland gebouwd worden.