President Santokhi benadrukt eenheidsgedachte te Pusugrunu

President Santokhi benadrukt eenheidsgedachte te Pusugrunu

11-10-2020
President Chandrikapersad Santokhi heeft te Pusugrunu wederom de eenheidsgedachte benadrukt, die van eminent belang is voor de duurzame ontwikkeling van Suriname. Gelijke rechten en kansen voor eenieder, waarbij ervoor wordt zorggedragen dat er geen enkele groep in een achtergestelde positie belandt. President Santokhi zegt dat de marrongemeenschap ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling in Suriname. Dit heeft het staatshoofd kenbaar gemaakt tijdens de herdenking van Dag der Marrons, op 10 oktober 2020, te Pusugrunu.

Hij zegt er voorstander van te zijn dat ook personen uit de marrongemeenschap sleutelposities moeten innemen. De president heeft de aanwezigen voorgehouden dat hij bij de vorming van de huidige regering vanuit zijn politieke organisatie de instructies heeft gegeven dat personen uit de marrongemeenschap de functie van vicepresident en DNA-voorzitter moeten bekleden. Het staatshoofd heeft aangegeven dat in een andere regeringscombinatie het de ABOP verboden werd om een marron als vicepresident voor te dragen. Het staatshoofd noemde verder ook andere instanties waar marrons vooraanstaande posities invullen.

De president heeft de aanwezigen voorgehouden dat de beste oplossing voor elk conflict door middel van dialoog wordt bereikt. Tot slot heeft het staatshoofd de aanwezigen voorgehouden dat het beter zal gaan met Suriname.