Bureau Eenheid tevreden met uitvoering voedselproject in Westen, geen calamiteiten

Bureau Eenheid tevreden met uitvoering voedselproject in Westen, geen calamiteiten

18-06-2021
Het Bureau Eenheid van het Kabinet van de President is bijzonder ingenomen met het verloop en de uitvoering van het Project “Landelijke distributie levensmiddelen” van de overheid dat vorig weekend in het westen van Suriname is gestart. Het project startte in Coronie en liep door naar Nickerie. “We zijn tevreden met wat wij tot nu toe hebben neergezet. We zijn er voor een ieder en hopen dat wij dit altijd als team mogen blijven doen voor onze bewoners”, zegt de coördinator van Bureau Eenheid in Nickerie, Natascha Greenidge als afsluiting van het project in het rijstdistrict.

Greenidge gaf aan, dat het project is verlopen volgens de plannen en instructies van de organisatie. “We zijn bijzonder blij dat we geen calamiteiten hebben gehad en zijn zeer ingenomen met de bijdrage die het Nationaal leger geleverd heeft tijdens de uitvoering”, vertelt Greenidge. Volgens de coördinator is er in alle ressorten van Nickerie het project goed verlopen. Alleen in Van Petten polder in de buurt van de Cassaveweg, Narpatstraat en Tarbotstraat, leek het erop dat het uit de hand zou lopen, maar de militairen hebben conform de instructies gewerkt om een calamiteit te voorkomen.

De coördinator Greenidge liet verder weten dat het als team een enorme uitdaging is geweest. “De werkers in het veld hebben veel scheldkannonades moeten incasseren van ontevreden mensen, maar we hebben ook veel leuke dingen van tevreden mensen gehoord. Ik ben in buurten geweest waar we geen leuke woorden moesten horen. Er is een pakket afgegeven, maar toch wanneer je je rug omkeert, hoor je een minder leuk woordje. Alle leden in het veld hebben dat moeten incasseren. Maar een ding zeiden we tegen ons zelf ‘we gaan door’ en doen dit met veel liefde voor de bewoners'”, legt Greenidge uit. Er zijn genoeg pakketten overgebleven voor mensen die niet in aanmerking zijn gekomen. Die blijven onder beheer van het Nationaal Leger. Na een evaluatie en gesprekken met met de dr en  rr-leden zal worden nagegaan welke mensen alsnog in aanmerking komen voor een pakket.

Voor Coronie en Nickerie waren bijkans 7000 pakketten samengesteld door de organisatie. Van dit aantal moeten er nog 600 pakketten uitgedeeld worden. De districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan, geeft de regering een pluimje voor het feit dat ze het project hebben gelanceerd in een periode waar het land in moeilijke situatie verkeert. Als burgermoeder is zij dankbaar dat de regering dit kan doen voor de gemeenschap zonder leningen en mede door de stevige bezuinigingsmaatregelen die getroffen zijn. Ze richtte een woord van dank aan de betrokken organisaties Bureau Eenheid, Nationaal Leger, dr en rr-leden, ressortbesturen en verschillende ministeries. Ook de verschillende ministers en andere ondersteunende diensten die het district hebben aangedaan gaf zij een woord van dank.

“Het geeft een gevoel van rust dat de activiteit zonder enige calamiteit heeft plaatsgevonden. Mensen die ontevreden zijn en niet in aanmerking zijn gekomen voor een pakket, krijgen alsnog de ruimte om zich te registreren. De mensen die per vergissing zijn overgeslagen, worden ook meegenomen. De missers worden gecorrigeerd”, zegt de burgermoeder. Het project is uitgevoerd onder strikte COVID-19 protocollen. Om een rush te voorkomen, kregen de mensen hun pakketten tot aan huis. De organisatie vertoeft zich nu in het district Wanica. Na het uitdelen in Wanica volgt Paramaribo. Een team vallende onder de vicepresident is ook al in het binnenland bezig met de uitvoering.