President: “Binnenkort nieuwe legerleiding”

President: “Binnenkort nieuwe legerleiding”

24-02-2021
De nieuwe leiding van het Nationaal Leger wordt binnenkort gepresenteerd. De regering is ten aanzien hiervan bezig met afrondende gesprekken. Deze mededeling deed president Chandrikapersad Santokhi op dinsdag 23 februari 2021 in de Membre Buku Kazerne. Het staatshoofd tevens opperbevelhebber van het leger nam daar de eed c.q. belofte af van 112 tot officier beëdigde manschappen.

President Santokhi achtte het van belang om aan te geven waar de defensieorganisatie staat na zeven maanden regering Santokhi/Brunswijk. Hij gaf aan dat er veel gaande is op het gebied van reorganisatie. De top van de regering voert regelmatig gesprekken met Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera over het leger en de legerleiding.

Het staatshoofd ging als volgt verder: “…En binnenkort gaat u meer informatie krijgen, omdat wij het proces ingezet hebben bij de verschillende veiligheids-, opsporings- en ordediensten om de reorganisatie goed op gang te brengen, het management te versterken, de apparaten door te lichten en met reorganisatie en herstructurering te komen. Dat geldt ook voor het Nationaal Leger en binnenkort krijgt u de nieuwe leiding gepresenteerd. Daarover zijn we bezig afrondende gesprekken te voeren.”