Telesur overhandigt tweelandensimkaarten aan regering

Telesur overhandigt tweelandensimkaarten aan regering

31-08-2021

Het gaat om het mobiel bellen en internetten waarvoor er een lokaal tarief ingerekend wordt. “Het beleid van deze regering is gericht op kostenbesparing. In dat kader zijn de simkaarten ter beschikking gesteld aan de delegatie”, zegt Doric Ramlakhan, Chief Technical Officer van Telesur. Met het oog op het bezuinigen door de overheid is met de overhandiging aan de regering de eerste aanzet hiertoe gegeven. Hierdoor hoeft de delegatie geen roamingkosten te betalen. Ramlakhan geeft aan dat met het verminderen van de kosten voor het bellen in het buitenland, er een bijdrage geleverd zal worden aan het opbouwen van ons land.

De telecommunicatieprovider doet zich van andere aanbieders onderscheiden dankzij de optie tot een tweelandensim. Ramlakhan: “Deze simkaart heeft de mogelijkheid van twee telefoonnummers: een voor Nederland en een voor Suriname. Men kan op deze manier voordelig bellen, sms’en en internetten met familie in beide landen. Dit alles tegen het lokale tarief in zowel Suriname als Nederland, waardoor men ook voordeliger uitkomt.” Verder hoeven er, aldus Ramlakhan, geen aanpassingen in de mobiel gepleegd te worden. De tweelandensim kan bij Telesur besteld worden. De kosten per kaart bedragen 10 euro, waarvan 5 euro beltegoed inbegrepen. “Zolang je opwaardeert, kan je het ongelimiteerd gebruiken, maar als je de kaart een maand niet gebruikt zal het vervallen.”

Regeringswoordvoerder Alven Roosveld nam namens president Santokhi de partij simkaarten in ontvangst. Hij sprak zijn erkenning uit aan Telesur. Namens het staatshoofd gaf de regeringswoordvoerder aan dat het tot de speerpunten van het beleid behoort om als land meer te besparen en letten op de uitgaven. “De president is geen voorstander van het roamen, maar kijkt uit naar andere oplossingsmogelijkheden. Het gaat om het goedkoper gebruikmaken van de telecomfaciliteiten”, aldus woordvoerder Roosveld.