Overheid


Agro - Ecotoerisme ter bevordering toerisme sector

17-03-2015 | Archief

Agro- Ecotoerisme is een project die ernaar streeft om participatie van inheemsen in de Surinaamse toerisme sector te bevorderen. Er wordt  gebruik gemaakt van de unieke mix van cultuur en biodiversiteit. Naast het culturele wordt ook geïnvesteerd in de agrarische sector.

Om een begin hieraan te maken heeft  de Inter-American Institute for Cooperation on Agriculture trainingen verzorgt aan vier inheemse dorpen te weten: Pierre Kondre Kumbasi, Redi Doti, Powakka en Casipora. De training is afgelopen vrijdag afgesloten door middel van een certificaat uitreiking in het inheems dorp Powakka in het district Parra. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) geeft invulling aan het gedeelt dat te maken heeft met de agrarische sector. Onder-minister Djoemadie Kasanmoesdiran die aanwezig was van de certificaat uitereiking geeft te kennen dat agro-toerisme gepaard gaat met landbouw. Volgens Kasanmoesdiran heeft LVV de dorpen ondersteund tijdens de training en zal het ministerie de dorpen blijven ondersteunen met u gedane trainingen. Verder deelde Kasanmoesdiran dat het ministerie van plan is te investeren in een Ananas fabriek. Dit omdat de potentie voor het telen van Ananas in het district groot is.

De participanten hebben zeer opgetogen gereageerd en zullen met de nieuwe opgedane kennis en vaardigheden die zij tijdens de training hebben meegekregen in de praktijk toepassen. Lloyd Read, dorpshoofd van Pierre Kondre Kumbasi, geeft te kennen dat Agro- Eco toerisme te maken heeft met de natuur. Doormiddel van deze vorm van investeren in de toerisme sector is er sprake  van het verminderen van werkloosheid in de dorpen. Ook Read verwacht alle ondersteuning van LVV als het gaat om trainingen en investering in de Landbouw sector. 

 

IMG_0558

NIEUWSBERICHTEN