Overheid


CARIFESTA XI in Suriname feestelijk geopend

17-08-2013 | ARCHIEF 2010-2014

President Desiré Delano Bouterse opende vrijdagavond 16 augustus op het Onafhankelijkheidsplein de 11e editie van CARIFESTA.

Met duizenden bezoekers op en rondom het plein werd CARIFESTA XI feestelijk ingeluid. Optredens van de politiekapel, een gymnastrade van ruim 300 kinderen, een energieke show van de Shaolin Monks uit China, een ballet- en storytelling voorstelling en een wervelende lasershow met als decor het Presidentieel Paleis lieten het publiek genieten.

Zowel de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Aswin Adhin, de Secretaris-Generaal van CARICOM, Irwin LaRocque als de President benadrukten allen dat cultuur een belangrijke bindingsfactor is voor de landen in de regio.

President Bouterse benadrukte daarnaast dat juist de diversiteit van culturen succesvol is. Aansluitend bij het thema van CARIFESTA XI 'Culture for Development' zei de President:
"
Culture is an important cornerstone of a healthy society. Taking into account only the economic and social factors, without paying attention to the cultural perspectives, will not be sustainable for development on the long term."

Afsluitend sprak de President de hoop uit dat het festival zijn stempel kan drukken op de regio en dat het delen van cultuuruitingen kan bijdragen aan economische voordelen, het samenbrengen van de regio en het enthousiasmeren van het publiek.

 

Lees hier de volledige CARIFESTA openingsspeech van de President.

NIEUWSBERICHTEN