Overheid


Haven van Albina krijgt facelift

10-10-2014 | ARCHIEF 2010-2014

President Bouterse sprak op vrijdag 10 oktober 2014 tijdens de viering van de Dag der Marrons in Albina bij de start van het project 'facelift havenfaciliteit Albina' door N.V. Havenbeheer. Aanwezig waren onder andere de First Lady, Districtscommissaris Sondrejoe, enkele Franse gasten, Minister Betterson en Minister Adna.

De President zei dat hij N.V. Havenbeheer zeer erkentelijk is dat zij invulling geven aan het beleid van de regering. "Er zijn enorme mogelijkheden die we kunnen en gaan creëren, vooral in het oost district dat grenst aan Europa."

"Wat er nu verder gaat gebeuren is een verdieping van relaties op het gebied van toerisme, industrie, en verdere investeringen". President Bouterse benadrukte dat er al samenwerking is op de grensposten en patrouilles op de rivier. Er zal ook een nieuwe dokterspost komen in het gebied om de bevolking verder tot dienst te zijn.

De directeur van N.V. Havenbeheer, Dhr. Andreas Talea, gaf aan dat onder andere de steiger zal worden uitgebreid zodat er grotere veerboten geaccommodeerd kunnen worden met als doel meer personenvervoer en vergrote capaciteit voor handel. Het streven is om dit project tussen november 2014 en maart 2015 te realiseren. "Het is in het belang van de economie van Suriname en het is in het belang van opportunities van de lokale bevolking om zaken te kunnen doen met bijvoorbeeld de Fransen."

NIEUWSBERICHTEN