Overheid


Ondertekening IAMGOLD: Historische stap in verdere ontwikkeling van Suriname

06-06-2013 | ARCHIEF 2010-2014

Op donderdagmiddag 6 juni 2013 vond de ondertekening plaats van de overeenkomst tussen de Republiek Suriname en IAMGOLD.

De volle zaal in de Royal Ballroom was getuige van dit historisch moment. Steve Letwin, CEO IAMGOLD Corporation, noemde de overeenkomst een win-win situatie. Minister Hok onderstreepte de samenwerking door te stellen dat Suriname in IAMGOLD een goede partner heeft gevonden.

Letwin zei, als eerste spreker, "deze deal zou nooit tot stand gekomen zijn zonder het leiderschap van President Bouterse." Letwin ging in op de persoonlijke ontmoetingen met President Bouterse en zei "vanaf de eerste ontmoeting dacht ik partners en vrienden te worden maar hij is een zware onderhandelaar".

Minister Hok richtte een woord van dank aan de Nationale Assemblee voor het vertrouwen in de regering en de inzet om het beste te eisen uit de overeenkomst. Verder maakte de minister van het moment gebruik om alle commissieleden van het onderhandelingsteam persoonlijk te bedanken. Daarnaast was er een bedankje aan de onderhandelingscommissie van IAMGOLD "who put up a tough but fair fight".

President Bouterse onderstreepte dit belangrijk moment voor Suriname en de verdere ontwikkeling van het land. De president refereerde aan de grote doorbraken die gerealiseerd zijn in de manier van werken met bedrijven in de natuurlijke hulpbronnen sector.

Speciale aandacht was er voor de mogelijkheden die bijvoorbeeld de Area of Interest zal bieden voor de kleinschalige mijnbouw.

De president richtte nog een persoonlijk woord van felicitatie aan de samenleving.

Na de ondertekening van alle documenten door de minister van natuurlijke hulpbronnen en de minister van financiën namens Suriname en de vertegenwoordigers van IAMGOLD werden de officiële overeenkomsten aan President Bouterse aangeboden.


Lees hier de volledige speech van de President ter ere van de ondertekening van de overeenkomst tussen de Republiek Suriname en IAMGOLD.

NIEUWSBERICHTEN