Overheid


President Bouterse aanwezig bij opening nieuw UNASUR hoofdkantoor

06-12-2014 | ARCHIEF 2010-2014

President Desiré Delano Bouterse was op vrijdag 5 december present bij de ingebruikname van het nieuwe UNASUR hoofdkantoor net buiten Quito, Ecuador.

Het nieuwe hoofdkantoor van UNASUR in Mitad del Mundo is opgedragen aan wijlen Nestor Kirchner, ex-president van Argentinië en eerste Secretaris-Generaal van UNASUR na de oprichting van de Unie in 2008. Bij de opening van het kantoor waren duizenden mensen op de been. Tijdens de openingsceremonie spraken Cristina Kirchner, President van Argentinië; Raffael Correa, President van Ecuador en Dr. Ernesto Samper, Secretars-Generaal de aanwezigen toe.

Hun boodschappen focusten allen op het belang om met 400 miljoen mensen verdeeld over de 12 lidlanden een echte eenheid te worden waar vrede en samenwerking te boventoon voeren.

Bij de ceremonie werden ballonnen met de vlaggen van de lidlanden opgelaten, ook kregen alle staatshoofden een deel van het lint dat ceremonieel werd geknipt overhandigd door constructiewerkers die aan het gebouw hebben meegewerkt.  (Zie foto onder)

President Bouterse ontvangt deel van openingslint van het nieuwe UNASUR hoofdkantoor te Ecuador, 5 december 2014

NIEUWSBERICHTEN