Overheid


President Bouterse brengt met opening huizenfabriek de droom van een eigen huis dichterbij

27-03-2015 | Kabinet van de President

President Desiré Delano Bouterse opende op vrijdagavond 27 maart 2015 de huizenfabriek te Smalkalden, Para. In de openingsceremonie spraken ook Ambassadeur Zigang Yang, en de echtgenote van de Honorair Consul van Suriname in China, Mw. Ileen Lock over een groot moment voor Suriname waarbij er binnenkort "Made in Suriname" huizen niet alleen hier, maar ook in de regio verkrijgbaar zullen zijn.

Rondleiding In Broad Homes Suriname , Regionale Huizenfabriek , 27 Maart 2015

President Bouterse benadrukte dat het beleid van zijn regering zich focust op de mens en dat gedegen onderdak een belangrijke peiler is voor het regeringsprogramma. "Het kunnen bezitten van een eigen huis leidt immers tot rust, is een anker voor stabiliteit en legt een basis voor de inrichting van een eigen leven," aldus de President.

De President bracht de acties in herinnering die de regering reeds genomen heeft om woningbouw te vergemakkelijken en de droom van het bezitten van een eigen woning dichterbij te brengen.

Met de opening van de huizenfabriek Broad Homes Suriname wordt de productiecapaciteit van woningen sterk vergroot. De fabriek kan op jaarbasis ruim 3000 woningen produceren tussen de 80-90 vierkante meter. De bedoeling is dat er werkgelegenheid wordt gecreerd bij de opzet van woningen op locatie en het bouwklaar maken van de verkavelingsprojecten.

President Bouterse stak ook de lokale ondernemers die in de woningbouwsector actief zijn een hart onder de riem:

"Hoewel we vandaag de focus leggen op de opening van deze huizenfabriek, wil ik toch graag van de gelegenheid gebruik maken om eenieder in de woningbouw in Suriname te bedanken. Ik weet dat u het niet altijd makkelijk heeft gehad, terwijl u bezig was om voor uw land te werken. Maar weet dat u een toekomst bouwt voor een hele generatie Surinamers die in staat zullen zijn niet alleen een huis te bouwen, maar een zelfstandig leven te bouwen. Een leven waarbij ze verantwoordelijk zullen zijn voor een eigen plek, waarbij ze discipline zullen moeten opbrengen voor het afbetalen van een hypotheek, een plek waar ze hun kinderen zullen leren dromen van nog grotere plannen. Dat is waar we gezamenlijk naar streven, zij het met ups-and-downs, we zijn en blijven Surinamers … we zijn niet zo makkelijk uit  het veld te slaan. Met inzet, wilskracht, gezamenlijke inspanning en vertrouwen in eigen kunnen zijn we in staat zijn om dit gezamenlijk van de grond te krijgen en zullen wij de basis leggen voor de toekomst van onze kinderen en onze kind’s kinderen. Uiteraard, Gado is onze Leidsman."

De aanwezigen kregen na de officiële toespraken een rondleiding door de Broad Homes Suriname fabriek. Voor de gelegenheid werd de snelheid van het maken van een muur getoond. De President en First Lady kregen de eer om hun naam vast te leggen in de eerste muur die van de band rolde bij de rondleiding.

President Bouterse En First Lady Zetten Handtekening Op 1e Muur Uit Nieuwe Huizenfabriek Broad Homes Suriname , 27 Maart 2015

 

Lees hier de volledige speech van de President.

NIEUWSBERICHTEN