Overheid


President geeft startsein nieuwbouw Academisch Ziekenhuis Paramaribo

13-10-2014 | ARCHIEF 2010-2014

President Desiré Delano Bouterse heeft op maandag 13 oktober, welke uitgeroepen was tot Suriname dag van de IsDB, het startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De 13e oktober stond in het teken van Suriname en Islamic Development Bank relaties. De President van de Islamic Development Bank, Dr. Ali Mohammed Achmad en zijn delegatie, zijn naar Suriname afgereisd voor een bliksembezoek. De IsDB topman was afkomstig vanuit de jaarvergadering in Washington en had een dag vrijgemaakt om Suriname te bezoeken. In 1997 was het laatste bezoek van een IsDB topman aan ons land. Dr. Ali Mohammed Achmad vliegt vanmiddag weer door naar Haiti. Zijn delegatie blijft nog voor het verzorgen van presentaties aan vertegenwoordigers van de financiele sector, kredietinstellingen, private sector van Suriname.

Na beleefheidsbezoeken aan de Governor van de Centrale Bank van Suriname, Dhr. Gillmore Hoefdraad, en de President van de Republiek Suriname, waren de eerste formele activiteiten het startsein geven voor de bouw van een nieuw Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het nieuwe AZP wordt gebouwd uit financiering van de IsDB en het OPEC ontwikkelingsfonds en is een van de plannen die valt onder de Interim Member Country Partnership Strategy, welke Suriname met de IsDB sloot in december 2013. Naast de nieuwbouw van het AZP worden ook vijf gezondheidscentra gebouwd in het kustgebied.

President Bouterse zei blij te zijn met dit verjaardagscadeau en kijkt uit naar het verhoogde niveau van zorg die het nieuwe ziekenhuis zal bieden. "A new hospital that will feature not only renovated patient facilities, but also new operation theaters in which ICT will play a central role." Ook stak hij het personeel van AZP een hart onder de riem voor hun harde werk, ondanks dat dit niet altijd gewaardeerd lijkt.


Lees hier de volledige speech van President Bouterse bij het startsein voor de nieuwbouw van het AZP


NIEUWSBERICHTEN