Overheid


President viert Dag der Inheemsen mee

09-08-2013 | ARCHIEF 2010-2014

Op vrijdag 9 augustus 2013 vierde President Bouterse de Dag der Inheemsen mee. In zijn toespraak wees de president op de opmars die inheemsen maakten in de afgelopen decennia. Ook memoreerde de President aan het nieuwe denken dat er in Latijns-Amerika ontstaan is waarbij indianen van onderdrukking en slavernij zich nu hebben opgewerkt tot zelfs de positie van staatshoofd in verschillende landen in Zuid-Amerika.


President Bouterse maakte ook van de gelegenheid gebruik om "de Javaanse broeders en zusters te feliciteren met de 123ste viering van de Javaanse immigratie." Bovendien wenste het staatshoofde "[...] de totale Surinaamse gemeenschap, in het bijzonder de Moslim broeders en zusters, een gezegende Ied-­‐Ul-­‐Fitr: IED MOBARAK."

President Bouterse Krijgt Pyai Staf En Tooi Op Dag Der Inheemsen Viering , 9 Augustus 2013
Na zijn speech ontving President Bouterse van enkele jonge inheemsen een hoofdtooi en pyai staf. Dit zijn de minimale tools voor elke grote leider voor leiderschap en bescherming. De overhandiging van deze instrumenten is een erkenning vanuit de inheemse gemeenschap voor de President als groot inheems leider.

 

Lees hier de volledige speech van de President.

NIEUWSBERICHTEN