Overheid


UNASUR, onder leiding van Suriname, stelt nieuwe Secretaris-Generaal aan

22-08-2014 | Archief

Na een lang proces van voorbereiding en intern onderhandelen is de nieuwe Secretaris-Generaal van UNASUR, ex-president van Colombia, Dhr. Ernesto Samper, aangesteld. Suriname had zich sinds het begin van haar voorzitterschap in augustus 2013 ten doel gesteld om het proces van het aanstellen van een nieuwe Secretaris-Generaal te voltooien binnen haar zittingstermijn. Hoewel de Staatshoofdenvergadering die gepland was voor 22 augustus 2014 in Montevideo, Uruguay, uitgesteld is, heeft UNASUR wel een nieuwe Secretaris-Generaal aangesteld per deze datum.

Ernesto Samper, SG van UNASUR
Foto: UNASUR website

De Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (UNASUR) heeft na een lang traject de Colombiaan, Ernesto Samper, bij consensus aangewezen als de nieuwe secretaris generaal. Hij geeft vanaf vandaag leiding aan het algemeen secretariaat en werd voorgedragen door Colombia en Uruguay. President Desire Bouterse, die nog voorzitter is van Unasur, heeft deze week de staatshoofden en regeringsleiders een brief hierover geschreven.

Samper zal voor twee jaren de hoogste functie binnen het UNASUR secretariaat vervullen. Later dit jaar zal de Secretaris-Generaal formeel worden ingehuldigd.

NIEUWSBERICHTEN