vlag en wapen republiek Suriname

KABINET VAN
DE PRESIDENT


Clarence Seedorf ontvangt Grootlint in de Ere-orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname

25-08-2014

Op maandag 25 augustus 2014 is Clarence Clyde Seedorf in het perscentrum van het Kabinet van de President benoemd tot drager van het Grootlint in de Ere-orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname. President Desiré Delano Bouterse noemde Seedorf een van de grote zonen van Suriname en bedankte hem voor het uitdragen van het land, waar hij ook gaat. "Daarom zijn wij heden hier om op onze eigen Surinaamse wijze je te huldigden en een welgemeende Grantangi te zeggen."

Uiteraard roemde de President de vele prijzen en prestaties van Seedorf op de voetbalvelden in Europa en recenter in Zuid-Amerika. Ook memoreerde President Bouterse aan 2007 toen Clarence Seedorf de met AC Milan gewonnen Champions League mee naar Suriname nam, om deze met het Surinaamse publiek te delen. "Dank je wel dat je dit bijzonder moment met het Surinaamse volk hebt gedeeld. En dank je wel voor het inspireren van onze jonge Surinamers met de gedachte dat ook zij hun dromen kunnen waarmaken."

Maar daarnaast sprak de President vooral over het sociale gevoel van de mens Seedorf. "Clarence dit is je legacy, het teruggeven aan de samenleving. Je bent een filantroop van groot formaat, een voorbeeld voor velen, een rolmodel voor de volgende generatie. Men zegt weleens "the eyes are the windows of the soul". Als men jouw in de ogen kijkt, ziet men naast een voetballegende vooral een sociaal mens. Je bent een people's person en dit is je grootste kwaliteit, hou het zo en het leven zal je hiervoor op gepaste wijze belonen." 

President Bouterse , Clarence Seedorf En First Lady Ingrid Bouterse -Waldring Na De Decoratie Van Seedorf Met Het Grootlint In De Ere -orde Van De Gele Ster , 25 Augustus 2014

Clarence Seedorf is momenteel in Suriname om zaken te doen en te zien waar investeerders uit zijn netwerk zich in kunnen verdiepen om zo nog meer ten dienste te zijn voor zijn geboorteland.

Lees hier de volledige speech.

 

Ook Sjofar Sno werd in het zonnetje gezet. Als bestgeslaagde student van GLO niveau mocht hij, met brede glimlach, President Desiré Delano Bouterse en Clarence Seedorf persoonlijk ontmoeten.

NIEUWSBERICHTEN