Overheid


Financiën houdt ʻWorkshop Belastingen’

07-11-2016

Het ministerie van Financiën heeft samen met de Stichting voor Gemeenschapsontwikkeling en Verzelfstandiging (Stg. VGOV) op vrijdag 4 november een workshop gehouden over de Belastingdienst. Het doel van de bijeenkomst was om de participanten te informeren over de taak van het ministerie en de verschillende belastingmiddelen.Studenten, startende ondernemers, kleine ondernemers en loontrekkers hebben deelgenomen aan de workshop.

 

Volgens Rachel Dompig, hoofd Voorlichting Financiën, was het een mooie gelegenheid om de burgers op een interactieve manier informatie te verschaffen. ‘De mensen persoonlijk informeren, werkt het best. Ze konden meteen hun vragen stellen. De presentatoren hebben getracht de doelgroep op een zeer eenvoudige manier uit te leggen over de taak van het ministerie, het zelfstandig uitgeoefend beroep of bedrijf, Inkomstenbelasting, Loonbelasting en de Omzetbelasting’, vertelt Dompig.

Voor Financiën was het ook een unicum om samen met een instelling deze activiteit te houden. ‘ Voor het eerst in mijn carrière maak ik dit mee. De samenwerking was goed en de workshop is geslaagd. Zowel intern als extern worden de relaties versterkt. De presentatoren waren ook blij met deze gelegenheid. Het was voor ons allemaal een uitdaging om de stof heel begrijpelijk en simpel uit te leggen ’, vertelt Dompig.

Fiscale verplichtingen

Lydia Omouth-Zeegelaar, directeur van Stg. VGOV, gaf aan hoe belangrijk het is dat de mensen op de hoogte zijn van de juiste informatie, voordat zij met een bedrijf beginnen of een zelfstandig beroep gaan uitoefenen. ‘Ik ben blij met dit moment. De mensen weten nu precies waarop ze moeten letten. We hebben hier ook opkomende crècheleidsters. Ze weten dan wat ze moeten doen om hun fiscale verplichtingen na te kunnen leven’, licht Omouth-Zeegelaar toe.

Voor  Vanita Ramlakhan was de workshop een leerrijke ervaring. ʻIk ben heel wat te weten gekomen. Ik wist bijvoorbeeld niet dat jij je moet laten registeren als je kleren stikt voor mensen.  En dat je ook belasting moet betalen. De presentatoren hebben hun best echt gedaan. Alles was goed georganiseerd. We zijn ook warm ontvangen.  Alles was perfect’, zegt Ramlakhan.  Ook Charmain Sabajo heeft genoeg kennis opgedaan over de Belastingdienst. ‘ Ik heb veel bijgeleerd. Ik ben echt blij dat ik ben gekomen. Ik vond het leuk dat er tijdens de presentatie ook vragen gesteld konden worden’, geeft   Sabajo aan. De groep bestond uit 28 deelnemers.

NIEUWSBERICHTEN