vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
FINANCIËN


Financiën reikt personeel communicatieve tools aan

12-04-2013

Vierenzestig medewerkers van het directoraat Financiën hebben in het laatste kwartaal van 2012  nieuwe communicatieve technieken geleerd. De ambtenaren waren verdeeld in vier groepen en zijn  getraind in: Effectief Communiceren, Overtuigend presenteren, Zakelijk Onderhandelen en Zakelijk Telefoneren. De trainingen zijn verzorgd door Smart Suriname Training & Consultancy. De geslaagden namen op 5 april hun certificaat in ontvangst.

Voor de directeur van Financiën, Liane Pinas - Halfhide is het belangrijk dat het personeel toegerust is met de nodige communicatieve tools op de werkplek. "Jullie hebben kennis opgedaan en vaardigheden aangeleerd. Ik wil het resultaat echt terug zien in het werk", zegt Pinas. Ook is zij voorstander van dat het niveau van het personeel opgetrokken wordt. "Zoeken naar opleidingen voor het personeel. Dit is echt onderdeel van mijn taak", geeft de Financiëndirecteur aan.

Intermenselijk contact

Volgens Eros Mungra, general manager van Smart Suriname, waren de cursisten heel erg gemotiveerd. "De interactiviteit was hoog. Wij krijgen ook van jullie energie. Er was veel interesse om door te gaan na de lessen. Er was geen sprake van een docent - cursist relatie, maar gewoon vrienden onderling", bracht hij onder de aandacht. Verder benadrukt hij dat ieders ervaring divers is. " Iedereen is vooruit gegaan. De visie van het ministerie om een lerende organisatie te zijn, kwam hier tot uiting", deelde  Mungra mee.

Overtuigend presenteren was voor Sandra Delhorst van Cebuma een hele uitdaging. "Het was een leerrijke ervaring. In het begin was ik wel zenuwachtig, maar naarmate de cursus vorderde werd ik losser", vertelde zij. Delhorst is samen met het Examenbureau verantwoordelijk voor het project Toetsverwerking en deelt de mening dat zij nu beter in staat is om te presenteren. "Als er nieuwe medewerkers zijn kan ik presentaties verzorgen over mijn gedeelte of wanneer er veranderingen worden aangebracht", legde Delhorst uit.

Praktijkgericht

Tania Roosblad-Nooitmeer van de afdeling Documentaire Informatie Verzorging (DIV), vond de trainingen,  Zakelijk Telefoneren en Effectief Communiceren interessant en praktijkgericht. "Je leert hoe je met klanten moet omgaan. Je leert de problemen op te vangen en de mensen te overtuigen", beweerde Roosblad. Zij was eveneens onder de indruk van de nieuwe technieken, die zij heeft aangeleerd. "Ik weet nu hoe ik een gesprek moet, als ik bij de balie of aan de telefoon  ben", vulde zij aan.

Alfred Kartomo van de Centrale Begrotings Boekhouding volgde de cursus, Effectief Communiceren. "Ik heb geleerd om zakelijk te praten op een aangename manier", voegde hij eraan toe. Ook deed hij de constatering dat de kennis overdracht goed was. "De trainer betrok een ieder. Hij bracht die wisselwerking echt op gang", stelde Kartomo.  Deze maand nog zal een andere groep medewerkers opgeleid worden op het communicatief vlak.    

NIEUWSBERICHTEN