vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


43ste COTED vergadering

18-11-2016

Tijdens de 43ste COTED(Council for Trade and Economic Development) gehouden in Guyana, heeft  minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie, als voorzitter  van de vergadering, de aanwezige collega ministers van Handel van de Caricom en delegaties toegesproken. De COTED  is de raad voor economische ontwikkeling en handelsgerelateerde issues. In haar openingstoespraak heeft de minister gewezen op de noodzaak tot daadwerkelijke samenwerking.

Op de agenda stonden diverse vraagstukken die moeten leiden tot groei en ontwikkeling van de handel en economie in de regio.  De bewindsvrouwe benadrukte, dat de uitdagingen waarvoor de regio staat zoals de noodzaak om de productiviteit en exporten te verbeteren, het best overwonnen kunnen worden door samen te werken en door versterking van de regionale instituten en organisaties. Ze gaf ook aan, dat  het  de private-sector is die de drijfsveer is van handel en zakenwezen in een land. Ze is daarom van oordeel dat de tijd voor de regio is aangebroken om middels partnerschap tussen de publieke en private sector tot economische bloei te komen. “Belemmeringen zoals het weigeren van toegang tot bepaalde markten en bezwaren de administratieve procedures moeten tot het verleden behoren,”willen de leden van Caricom hun economische integratie bevorderen. Evenals de wereld economie staat ook onze regio onder druk van de economische ontwikkelingen in de wereld.

Minister Burleson zei echter verzekerd te zijn, dat door middel van  welwillendheid, onderlinge samenwerking en ondersteuning  al de voornoemde issues onder handen genomen kunnen worden. Dit zijn vereisten die het succes zullen garanderen van de langverwachte economische groei van dit handelsblok.

 

NIEUWSBERICHTEN