vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


ECD actie te Brokopondo en Sipaliwini

27-09-2016

In de periode 21-22 september 2016 heeft de Economische Controle Dienst van het ministerie van Handel en Industrie, in samenwerking met de dependance te Atjoni, controle werkzaamheden uitgevoerd in de winkels te Brokopondo en Sipaliwini. Bij deze controles zijn goederen op de schappen aangetroffen die niet van een prijs waren voorzien. Ook werd 

Vlcsnap -2016-09-27-08h 16m 55s 223 (2)

geconstateerd dat de winkeliers de toegestane maximale winstmarge van 15% op babyvoeding hadden overschreden. Zij werden erop gewezen de goederen van een prijs te voorzien en voortaan de maximale winstmarge van 15% te hanteren voor babyvoeding.Bij een winkel te atjoni zijn tussen de schappen  kakkerlakken en uitwerpselen van ratten aangetroffen, waarbij enkele van de goederen zelf gebeten waren. Bij verdere controle op winkels te sipaliwini en brokopondo zijn ook goederen aangetroffen op de schappen die reeds vervallen waren. Deze werden in het bijzijn van de ECD vernietigd. De ECD heeft ook controle uitgevoerd op het juiste gewicht van voorverpakte goederen en op de keuring van weegschalen welke door de dienst voor de waarborg en van het ijkwezen wordt uitgevoerd.

Vlcsnap -2016-09-27-08h 16m 03s 205

De controle dienst heeft ook een partij alcoholische dranken inbeslag genomen die door de winkeliers per shot aan de man werd gebracht en waarop er geen accijnzen betaald werden. Ook bleken veel winkels landbouwchemicaliën, bouwmateriaal, goudwinning equipment, en tabletten te verkopen, wat niet in hun vergunning voorkomt. De ECD heeft beslag gelegd op deze spullen en de winkeliers geadviseerd om een vergunning hiervoor aan te vragen. In 2 gevallen heeft de controle dienst vuurwerk aangetroffen. In 1 van de gevallen zijn bijkans 40 dozen vuurwerk aangetroffen en inbeslag genomen. Volgens de brandweer was de winkelier niet in het bezit van  de juiste opslagruimte en voldeed hij niet aan de veiligheidsvoorschriften.

 

Vlcsnap -2016-09-27-08h 11m 26s3

Zo was er ook niet voldoende ruimte tussen de opslagruimte en de verkoopruimte.De brandweer doet een oproep aan de winkeliers de overgebleven vuurwerk terug te bezorgen aan de distributeur.

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWSBERICHTEN