vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Jongeren maken kennis met Intellectuele Eigendom (1)

10-09-2016

Kinderen tussen 12 en 16 jaar hebben op zaterdag 10 september 2016 op het ministerie van Handel en Industrie kennis gemaakt met Intellectuele Eigendom. Het Bureau Intellectuele Eigendom (BIE) heeft met het “HI2IP awareness project” de kinderen kennis laten maken met voornamelijk Auteursrechten, hoe deze ontstaan en hoe ze te beschermen en te respecteren.

Minister Sieglien Burleson, die het startsein gaf van dit project, legde de kinderen op een makkelijke manier uit wat een eigendom is en het recht dat je daarop hebt. De minister benadrukte dat het belangrijk is dat wat je bedenkt ook beschermd dient te worden. Ze sprak de hoop uit, dat met de opgedane kennis, de kinderen aan de slag kunnen en middels hun tekening hun eigen creatie laten zien.

Na een presentatie over auteursrechten door Osira Jeroe van BIE en een kort filmpje, werden de jongeren in de gelegenheid gesteld om onder begeleiding van tekendocenten van het Nola Hatterman Instituut, een tekening te maken met als thema: wetenschap en innovatie (science and innovation). Nadat de kinderen hun tekeningen hadden afgemaakt, trokken de  tekendocenten zich terug om de tekeningen te beoordelen. Ze hebben naast de basisvoorwaarden zoals het afmaken van de tekening, het netjes kleuren en het gebruik van de verschillende kleuren ook gelet op science, innovatie en creativiteit.

Uit de 19 tekeningen zijn er drie tekeningen gekozen.Ivan Haverkamp heeft het thema “science and innovation” overall het best uitgebeeld, De tekening van Kevin Sawitana is op basis van het thema innovatie als beste gekozen en Genique Ceres had de creatiefste tekening. Deze winnaars mochten uit handen van minister Sieglien Burleson elk een waardebon van Srd 250,- in ontvangst nemen.

“HI2IP awareness project” een van de geselecteerde projecten van de Project Development Management training, die voor medewerkers van HI is georganiseerd.

 

 

NIEUWSBERICHTEN