Overheid


Kick off activiteiten Wereldconsumenten rechtendag 2016

11-04-2016

Op 15 maart 2016 heeft de kick off plaatsgevonden van de bewustwording activiteiten in verband met Wereld Consumenten Rechtendag. Het thema van WCRD voor 2016 is ‘Antibiotics off the Menu’. Op de Ludwich A Simons school hebben de minister van Handel en Industrie, vertegenwoordigers van de Consumentenkring, Ministerie van Volksgezondheid en de Caricom Competition Commission informatie gedeeld over het thema met de leerlingen en de genodigden.

Wereldwijd zal aandacht worden gevraagd, om te stoppen met het gebruik van vlees dat gekweekt is door gebruik van antibiotica. Volgens Consumers International wordt ongeveer de helft van de antibiotica die wereldwijd wordt geproduceerd, gebruikt in de landbouw. Het wordt aangewend om snellere groei van de landbouwproducten te stimuleren en ziektes te voorkomen.

In de komende periode zullen door de afdeling Consumentenzaken van het ministerie van Handel en Industrie diverse activiteiten ontplooid worden, zoals een mini documentaire over het gebruik van antibiotica in Suriname binnen de pluimvee, landbouw, medische en voedsel sector, een infosessie met stakeholders, workshops,een videowedstrijd, participatie aan de 52ste BVSS Fernandes AVD en  deelname aan de Agro Made in Suriname beurs van de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

NIEUWSBERICHTEN