vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Launch Wereld Consumenten Rechtendag 2017 (1)

16-03-2017

Jaarlijks wordt er op 15 maart de Wereld Consumenten Rechtendag (WCRD) herdacht. Het doel van deze dag is om de fundamentele rechten van alle consumenten te bevorderen en te eisen dat de rechten worden gerespecteerd en beschermd.

Elk jaar stelt de Internationale Consumentenorganisatie “ Consumers International” een thema vast. Het thema van dit jaar is“Building a Digital World Consumers can Trust”.Digitale technologie heeft een grote impact op de consumenten over de hele wereld.

In dit kader heeft de  afdeling Consumenten Zaken van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme de lancering gedaan van een aantal bewustwordingsactiviteiten, die zij in de komende periode zal organiseren.

Minister Welzijn gaf tijdens de launch aan dat bijna 260.000 mensen in Suriname toegang hebben tot het internet.  Dit is ruim de helft van de bevolking. Dagelijks worden de consumenten geconfronteerd met de gevaren die het internet met zich meebrengt. Welzijn benadrukte dat de wet elektronische transacties momenteel in behandeling is in De Nationale Assemblee (DNA) om de consument te beschermen.   

Tijdens de launch waren de verschillende telecomproviders, de ICT associatie, Spang Makandra, het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en andere stakeholders, die zullen deelnemen aan de bewustwordingsactiviteiten, aanwezig.

 

 

NIEUWSBERICHTEN