vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Surinaamse studenten naar Dominica

20-05-2016

Het CARICOM Secretariaat (CARISec) is momenteel bezig met de uitvoering van de 2e fase van het regionaal projekt “Students Engaging the CSME through fieldPromotion”.

Op 21 mei 2016  vertrekken  19 HBO-studenten met een begeleider, een Caricom Jeugdambassadeur en een afgevaardigde van de Caricom Focal Point van het ministerie van Handel en Industrie naar Dominica.

In de 1ste fase van het projekt, dat in 2009 van start is gegaan, werden er totaal 60 studenten afkomstig uit Belize, Dominica en Suriname in staat gesteld om respectievelijk Trinidad and Tobago, Jamaica en Barbados te bezoeken.

 

In de 2e fase heeft Suriname als één van de “receiving countries”, in de periode van 13 tot 18 maart 2016 studenten uit St. Lucia met hun begeleiders en een vertegenwoordiger van CARICOM ontvangen.

 Suriname is nu aan de beurt als “sending country” om Dominica aan te doen en wel van 22 mei tot en met 28 mei 2016.

Volgens instructies van het CARISec is het gewenst dat de studenten  zich vóór vertrek  in hun land oriënteren. Zo hebben zij bezoeken gebracht aan o.a. de private ondernemingen, die zich met de CSME regimes bezighouden en ministeries die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de CSME regimes.

Het doel van dit project is om de volgende generatie in staat te stellen om carrière mogelijkheden te identificeren als het gaat om te willen wonen en te werken in een Caricomlidland of zelfs het opzetten van een bedrijf.

Vóór vertrek heeft de minister van Handel en Industrie, Mr. Sieglien Burleson de studenten ontvangen en aangemoedigd om alle mogelijkheden te willen bekijken en te benutten. Zij wenste de studenten heel veel succes toe.

NIEUWSBERICHTEN