vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


SURINAME EN ANTIQUA EN BARBUDA LEGGEN SAMENWERKING VAST

05-07-2017

Een delegatie bestaande  uit minister Chet Greene van Handel, Industrie en Cultuur en ambassadeur Henry Clarence van Antigua & Barbuda en brachten een werkbezoek aan Suriname. Tijdens dit bezoek is er een Memorandum OfUnderstanding (MOU) ondertekend.  Dit  om de relatie tussen beide landen te versterken, welke in het kader  van de onderlinge solidariteit, alsmede de handel, het toerisme, de luchtvaartdiensten en het culturele partnerschap moet worden gezien. Ook de samenwerking op landbouwgebied, Caricom Enterprises en sport zijn in de MOU opgenomen. Alsmede een model voor de toekomstige richting van het CARICOM-Single Market and Economy – project.

Op 1 juli 2017 tekende minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme in het bijzijn van de buitenlandse zaken minister mevr. Yldiz Pollack-Beighle en ambassadeur Michele Kerpens deze samenwerkingsovereenkomst met minister Chet Greene van Antiqua en Barbuda.

Voorts hebben beide ministers (Welzijn en Greene) de noodzaak uitgesproken om door middel van gezamenlijke inspanningen gebruik te maken van de menselijke en materiële hulpbronnen, met als doel het welzijn van hun inwoners te verbeteren.  Derhalve  is deze  MOU een demonstratie van de  inzet van beide landen voor het verdiepen en versterken van CARICOM relaties. “Hierdoor kunnen wij groeien, zodat de rest van de wereld naar ons kan kijken. De stukken moeten niet na enkele jaren verdwenen zijn, maar wij moeten uitvoeren waarvoor wij hebben getekend”. Aldus minister Greene.

 

NIEUWSBERICHTEN