vlag en wapen republiek Suriname

MINISTERIE VAN
HANDEL, INDUSTRIE EN TOERISME


Valutakoers en Wereldmarktprijs factoren verhoging brandstofprijzen

29-03-2017

Het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme kondigt een verhoging van de brandstof prijzen aan ingaande Woensdag 29 Maart 2017. De regering heeft in het afgelopen jaar de brandstofprijs gesubsidieerd. Dit is echter niet duurzaam voor de staatshuishouding.

 

SOL Suriname NV / Shell

Suritex / GOw 2

Benzine soort

Nwe prijs

Nwe prijs

Diesel

Srd 5,17

Srd 4,95

unleaded

(ongelode benzine zonder additieven

Srd 5,98

Srd 5,98 

V-power

(ongelode benzine met additieven)

Srd 6,12

 

  

In de nieuwe prijsstructuur is de Government take structureel  aangepast naar een vast bedrag van 0,70 cent SRD per liter voor diesel, voor UNLEADED 1,30 en SUPER UNLEADED 1,40.

De verhoging in de prijs van brandstof is het gevolg van aanpassing naar marktconforme prijzen die beïnvloed worden door twee factoren namelijk de Centrale Bank valutakoers en de wereldmarktprijs voor brandstof.

Bij een daling van één van deze factoren zal ook een daling van de brandstofprijzen plaatsvinden. De prijzen bij de pomp zullen in het vervolg voor elke oliemaatschappij bij aanvoer van een nieuwe lading worden vastgesteld. 

De consument heeft hiermee de keus om te tanken waar het voordeliger is en er is wederom concurrentie tussen de oliemaatschappijen.

Op de samenleving wordt een beroep gedaan om op het verbruik van brandstof te letten. Probeer verspilling te voorkomen door uw autorit vooraf goed te plannen. 

NIEUWSBERICHTEN