Huisvesting regering Bouterse-Adhin in volle gang

Huisvesting regering Bouterse-Adhin in volle gang

09-06-2019
Vicepresident Michael Ashwin Adhin heeft in oktober 2018 de eerste steen gelegd bij een woningbouwproject aan de Helena Christinaweg in het district Wanica.

Het huisvestingsprogramma van de regering Bouterse-Adhin wordt in volle gang voortgezet. In dit kader is de regering voortdurend bezig de randvoorwaarden, die nodig zijn om het huisvestingsbeleid succesvol uit te voeren, te scheppen. Naast de eigen inspanningen vanuit de overheid, worden particuliere initiatieven zoveel als mogelijk ondersteund, om de woningnood van burgers zo efficiënt effectief mogelijk te lichten.

President Desiré Bouterse is op 6 juni in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de behandeling van de Staatsbegroting 2019 breedvoerig ingegaan op het huisvestingsbeleid. Naast de beleidsmaatregelen die getroffen zijn om huizenbouw te stimuleren en tot stand te brengen is de president ook ingegaan op woningbouwprojecten die in reeds in uitvoering zijn en sommige die in voorbereiding zijn.

In het college heeft de president enkele gebieden genoemd waar er momenteel huizen gebouwd worden of waar men op het punt staat te bouwen. Het staatshoofd heeft zich eerst gericht op het district Wanica, waar P&D contractors op verschillende locaties woningen opzet ten behoeve van de samenleving. In hetzelfde district noemt de president het project van de Centrale Landsdienaren Organisatie aan de Esperanceweg.

Ook in Commewijne te Richelieu en te Jagtlust worden er inspanningen gepleegd om burgers te kunnen voorzien van een betaalbare woning. Te Jagtlust, waar het Zusterproject ligt, worden de percelen bouwrijp gemaakt; thans worden er zeven modelwoningen opgezet, zodat de eigenaren die kunnen bezichtigen en bepalen, welk huis bij hen past. In het district Para aan de Suralcoweg ‘City of Para’ worden de kavel-eigenaren ondersteund met soepele bankfinanciering. In Coronie zullen lokale aannemers binnenkort starten met de bouw van woningen

Verder heeft het staatshoofd gezegd dat; China Dalian Investment Group, beter bekend als Dalian, nu bezig is met de bouw van 700 woningen, waarvan 400 in Paramaribo-Noord en 300 ten zuiden van Hanna’s Lust, te Vredeslust. Bij de realisatie van deze nieuwe projecten maakt Dalian nu ook gebruik van lokale aannemers en lokale arbeidskrachten. Dalian heeft in het verleden reeds de huizen in Commewijne te Richelieu gebouwd en aan de Ringweg in het Noorden van Paramaribo.

Ook de prefab woningen, die worden vervaardigd door Broad Homes, worden nu gereden van hun fabriek naar de Vijfde Rijweg, waar deze prefab woningen worden opgezet. Eveneens op Smalkalden, worden er modellen van deze prefab woningen opgezet met behulp van lokale aannemers, zodat eigenaren zelf kunnen zien en bepalen welk huis past bij hun budget. Dergelijke prefab woningen zijn reeds opgezet te Zanderij ten behoeve van de douane.