Jongeren beleven onvergetelijke museumnacht met president Bouterse

Jongeren beleven onvergetelijke museumnacht met president Bouterse

26-05-2019

Na het volkslied uit volle borst te hebben gezongen neemt de majoor Faried Ilahibaks het woord. In niet mis te verstane woorden legt hij uit waarom de legerleiding de president van de Republiek Suriname koos als “the living legend” tijdens de Museum N8 met het gelijknamig thema.

Een vallend speld kan gehoord worden wanneer president Desiré Delano Bouterse achter het spreekgestoelte plaatsneemt. Hij neemt de aandachtig luisterende tieners mee naar zijn enerverend verleden. Zijn verblijf bij de fraters ondanks het niet de bedoeling was zelfs frater te worden, zijn tot nu toe overeind staand record op de 15 km hardloop, zijn liefde voor boksen, atletiek, voetballen en basketballen, werken voor een karig loontje als jongeman, studie loopbaan en andere onderdelen vormen de basis van het levensverhaal van de “living legend Bouterse”.

De muzikanten van het Nationaal leger toonden hun muzikale kracht door de museumbezoekers tijdens een break swingend mee te krijgen in de oorstrelende melodie die zij voortbrachten. Wanneer de jeugdigen de gelegenheid daartoe krijgen, gebruiken ze dat moment om vragen te stellen aan het staatshoofd. Ontspannen nam president Bouterse zijn tijd om elke vraag van de jonge Surinamers te antwoorden.

Een glimlach of een schaterlach brachten zo af en toe een verandering in de serieus kijkende en aandachtig luisterende jongeren. Wanneer de president aan het eind van het formeel gedeelte ervoor kiest om het gezang van de groep te antwoorden met een solozang komen mobiele telefoons tevoorschijn. Van de gezichten is dan duidelijk af te lezen dat de jongeren en andere Museumbezoekers hebben genoten van Museum N8 2019 in Memre Boekoe Kazerne.