President Bouterse Caricom Enterprises droom wordt werkelijkheid

President Bouterse Caricom Enterprises droom wordt werkelijkheid

29-05-2019

“Als zusternaties in de CARICOM hebben we elkaar nodig. We hebben reeds in 2012 het idee van Caricom joint Enterprises geïntroduceerd. Vandaag is het moment aangebroken dat we dit idee in werkelijkheid zullen omzetten”, aldus president Desiré Delano Bouterse. Dit onderstreepte hij op de persbriefing te Colakreek aan het slot van het staatsbezoek van de premier van Antigua & Barbuda, Gaston Browne, aan Suriname.

Met name Suriname en Guyana hebben veel resources, welke we kunnen inzetten om de enorme importlast van de andere naties in de regio, die bijvoorbeeld minder toegang tot landbouwgrond hebben, te verkleinen door het gebruik van eigen, regionale materialen en producten. President Bouterse complimenteerde Prime minister Gaston Browne van Antigua & Barbuda met het gedetailleerdere voorbereidingswerk dat door zijn land is gedaan om de samenwerking mogelijk te maken. Antigua & Barbuda zal via een overeenkomst met de Caribbean Development Fund, landbouwproducten zoals: Kokosnoot, Citrus en Ananas importeren vanuit Suriname.

President Bouterse riep de andere CARICOM-landen op ook uit te kijken naar samenwerkingen, die kunnen worden opgezet via onderlinge export.