President Bouterse en minister Chotkan benadrukken belang infrastructurele werken

President Bouterse en minister Chotkan benadrukken belang infrastructurele werken

14-06-2019

Het rehabiliteren van een weg brengt vele voordelen met zich mee. Infrastructurele werken vormen een goede basis voor deze en komende generaties. Dit was de rode draad van de toespraken van de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Vijay Chotkan en president Desiré Bouterse op vrijdag 14 juni 2019. Zij spraken bij de ceremonie rond de herstart van de bestratingswerkzaamheden van de Krappahoeklaan te Henarvin het district Nickerie.

Met een stabiele weg komt er ontwikkeling en upgrading van woongenot. Ook ondernemers zullen geen andere keus hebben dan te investeren. Een ieder heeft volgens minister Chotkan een verantwoordelijkheid. Samenwerking is daarom van enorm belang. Het staatshoofd geeft toe dat met de uitvoering van deze werkzaamheden een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. Hij prees dc Nisha Kurban-Baboe voor het geduld dat ze opbracht gedurende de voorbereiding. De president erkent dat het aanpakken van de weg een verplichting is van de staat.

President Bouterse maakte gebruik van de gelegenheid om de oproep te doen om bruggen te slaan naar elkaar. Evenals minister Chotkan gaf hij de garantie dat de regering er alles aan zal doen om dit project succesvol af te ronden. Volledigheidshalve zal bij dit project ook de ontwatering aangepakt en gereguleerd worden. Minister Chotkan bracht de voedselschuur gedachte van de president in herinnering. Dit soort duurzame infrastructurele projecten als die van de Krappahoeklaan maken het mogelijk. De president doet een beroep op de aannemer om binnen de gestelde tijd het werk af te krijgen. “Het zal niet hierbij blijven,” kondigt hij overige infrastructurele werkzaamheden in het Westen aan. Het staatshoofd kijkt uit naar de oplevering van de weg en wil er persoonlijk bij zijn.