President Bouterse: “Suriname kiest altijd voor vrede en dialoog”

President Bouterse: “Suriname kiest altijd voor vrede en dialoog”

25-05-2019

“Suriname kiest altijd de weg van vrede en dialoog.” Dit zei president Desiré Delano Bouterse tijdens Museumn8 in de Memre Buku Kazerne. Vrede is volgens het staatshoofd het grootste exportproduct van het land. Schoolkinderen werden zaterdagavond verrast door de aanwezigheid van de president die werd binnengehaald als living legend.

De kinderen mochten het staatshoofd vragen stellen die ook keurig werden beantwoord door de regeringsleider. Een van kinderen vroeg het staatshoofd hoe hij weet wanneer een land in oorlog is. De president antwoordde, dat het duidelijk zal zijn aan de hand van bewegingen van de tegenstander. De president benadrukte evenwel dat ons land geen oorlog voert maar problemen oplost via dialoog. Door te praten kan altijd erger worden voorkomen. Ons land heeft volgens de president ook respect voor de soevereiniteit van andere landen.

Het staatshoofd wees ook op het feit dat in Suriname iedereen vredig met elkaar omgaat. Vrede is in zijn ogen het belangrijkste exportproduct van het land. Ook over de vlag van Suriname stelde een van de tieners een vraag. President Bouterse wees bij zijn beantwoording op het belang van de vlag als bindmiddel voor de natie en het versterken van de eenheid onder het volk. De kinderen stelden veel vragen over het leger en het militair zijn. Ook op deze vragen ging de regeringsleider keurig in.

Tijdens dit gesprek hebben de aanwezige jongeren meer over de sociale kant van de president gehoord. Hij liet bijvoorbeeld weten dat hij altijd te vinden is voor een portie bruine bonen.