President Bouterse voert overleg met premier Antigua & Barbuda

President Bouterse voert overleg met premier Antigua & Barbuda

28-05-2019

President Desiré Delano Bouterse van de Republiek Suriname heeft de premier Z.E. Gaston Browne van Antigua en Barbuda ontvangen voor een bilateraal overleg. De president vindt deze ontmoeting belangrijk, omdat Suriname alle mogelijkheden die kunnen leiden tot economische ontwikkeling optimaal moet benutten. Het bilateraal overleg welke gevoerd is heeft als centraal doel een hechtere samenwerking tussen beide naties, teneinde wederzijds voordeel te realiseren.

Deze ontmoeting wordt gehouden op 28 mei 2019 op het presidentieel paleis. Op dit moment is het bilateraal overleg tussen de delagaties van beide landen gaande. Aan dit overleg participeren van Surinaamse zijde de ministers; Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Ronni Benschop van Defensie, Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij, Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie.

Later op de dag zijn er meetings gepland met de vliegmaatschappijen Fly Allways en Suriname Airways. Ook zal er in de avond een ontmoeting zijn met ondernemers uit de agrarische-, mijnbouw-en horecasector. Op 29 mei zullen er veldbezoekjes plaatsvinden en zal er een persmoment worden gehouden te Colakreek in het district Para. Op het ressort zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend, die als leidraad zal dienen bij het uitvoeren van de gemaakte afspraken.