‘President Bouterse weerlegt kritiek kasreserve’

‘President Bouterse weerlegt kritiek kasreserve’

30-05-2019

President Desiré Delano Bouterse heeft geen boodschap aan het onterechte kritiek dat geleverd wordt op het functioneren van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en het kasreservebeleid. Het kan er bij het staatshoofd niet in dat kwaadwilligen onterecht onrust trachten te zaaien in de samenleving. “Ik hoorde laatst ook dat de dam half gescheurd is. Als wij daarop gaan inspelen, dan geloof ik dat wij onze tijd verdoen,” aldus president Bouterse op 29 mei, te Colakreek in Para.

De president zegt dat CBvS-governor Robert-Gray van Trikt deskundig is en hij geloof heeft in de woorden van de governor. “Ik geloof in de plannen van de gorvernor van de Centrale Bank,” aldus president Bouterse. Hij benadrukt dat governor van Trikt goed contact heeft met de financiële instellingen. Zo heeft de Surinaamse Bankiersvereniging het vreemde valuta kasreservebeleid van de CBvS onder strikte voorwaarden ondersteund. Volgens de president is er voldoende deskundigheid om aan te geven waarmee Suriname bezig is en de rust daardoor te garanderen.

Kritiek over het kasreservebeleid vanuit oud-bankier Jim Bousaid en Assembleelid Edward Belfort verwijst het staatshoofd naar het rijk der fabelen. De president stond journalisten woensdag te woord, kort nadat er een persontmoeting is gehouden in verband met het bilateraal overleg tussen Suriname en Antigua en Barbuda. Het overleg had als doel om de samenwerking tussen beide landen te verstevigen. Suriname zal in dit kader landbouwgewassen produceren en exporteren naar het eiland.

De Centrale Bank van Suriname heeft in een uitgebreid artikel op de boodschap een uiteenzetting gegeven van het nut van kasreserve. http://www.deboodschap.today/het-algemeen-belang-van-kasreserves/