Kabinet President heeft vruchtbare ontmoeting met VVEPS

Kabinet President heeft vruchtbare ontmoeting met VVEPS

17-12-2020
Het Kabinet van de President van de Republiek Suriname heeft een vruchtbare ontmoeting gehad met een afvaardiging van de Vereniging van Volle Evangelie- Pinkstergemeenten en Bedieningen en Samenwerkende gemeenten in Suriname (VVEPS). Dit gesprek vond op woensdag 16 december 2020 plaats. Het gesprek vond plaats in het kader van de aangepaste COVID-19 maatregelen.

Het kabinet attendeert, dat deze regering het recht op het beleven van godsdienst of geloof, altijd zal respecteren en waarborgen. Het is echter ook wel een periode waarbij er drastische maatregelen getroffen worden door de regering ter bescherming van de totale samenleving.

Het Kabinet van de President en de VVEPS geven aan dat er werkbare oplossingen zijn die nader beklonken worden in een ontmoeting op vrijdag 18 december.

Het kabinet van de President is op de hoogte dat afzonderlijke delen van de gemeenschap de vrijheid hebben genomen om, gebruik makend van hun democratisch recht, een petitie aangaande dit onderwerp aan DNA aan te bieden.

De regering geeft de garantie ook aan deze groep dat er middels dialoog een werkbare oplossing is gevonden die, zoals eerder gesteld, nader zal worden uitgewerkt.

Het pad van dialoog kiezen is altijd de meest vruchtbare stap om op basis van wederzijds begrip en respect tot gezamenlijk gedragen oplossingen te geraken.