Maatregel 1:

Verplicht dragen van mondneusbedekking buiten eigen huis en in het bijzonder bij betreden van ruimten en Regelmatig handen wassen gedurende 20 seconden of gebruik van een handsanitizer en De COVID-afstand van 1.5 meter altijd in acht nemen.

Maatregel 2: Uitgaansverbod van 20:00 pm – 05:00 am m.u.v. medische spoedgevallen en essentiële diensten.

Maatregel 3: restaurants alleen open voor afhaal- en levering service

Maatregel 4: Samenscholingen van meer dan 5 personen, behalve voor werk, zijn verboden, met inachtneming van de COVID-maatregelen.

Maatregel 5: Feesten, incl. huisfeesten zijn verboden.

Maatregel 6: Bruiloften, rouwzittingen, religieuze bijeenkomsten en uitvaarten, niet meer dan 5 personen tegelijk, met inachtneming van de COVID-maatregelen

Maatregel 7: alle sportscholen/velden, contactsporten, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, bars, clubs, dancings en bordelen zijn gesloten. Individuele buitensporten zijn, met inachtneming van de algemene COVID-maatregelen, vooralsnog toegestaan.

Maatregel 8: Contactberoepen zoals binnen de fysiotherapie, kapsalons en barbershops zijn vooralsnog toegestaan mits er voldoende ventilatie aanwezig is in de ruimten (ramen open), de afstand van 1.5 meter tussen cliënten onderling wordt gehandhaafd evenals de handhygiëne en het dragen van mond-en neusbedekking door alle aanwezige personen.

Maatregel 9: markten blijven vooralsnog geopend met inachtneming van het PROTOCOL voor markten, waarbij o.a. geldt de 1.5 meter afstand tussen klanten en venters, mond-en neusbedekking door eenieder die de markten betreedt, goede ventilatie en handhygiëne. De controle op naleving van de maatregelen zal worden geïntensiveerd.

Er wordt dringend aanbevolen dat de handhaving van de bovengenoemde maatregelen wordt geïmplementeerd door de politionele autoriteiten/veiligheidsdiensten gebruikmakend van boeteoplegging niet alleen tijdens uitgaansverbod, maar ook overdag.

Maatregel 10: Het is eenieder verboden zich in de periode van vrijdag 21 augustus 20.00u tot en met zondag 23 augustus 2020 05:00u in heel Suriname op de openbare weg te begeven of te bevinden.