President Santokhi decoreert voortreffelijke Surinamers

President Santokhi decoreert voortreffelijke Surinamers

21-11-2020
Surinamers die zich op voortreffelijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk zijn in verband met 45 jaar herdenking Staatskundige Onafhankelijkheid gedecoreerd door president Chandrikapersad Santokhi. De gedecoreerden zijn voorgedragen uit verschillende sectoren door verschillende organisaties. Ook het kabinet van de president heeft enkele voordrachten verricht. President Santokhi dat dit jaar de criteria voor voordrachten zijn aangescherpt.

Het gaat volgens het staatshoofd burgers die zich belangeloos hebben ingezet voor land en volk, vanuit hun eigen verantwoordelijkheid. Hij noemt concreet sporters die zich nationaal en internationaal hebben ingespannen, alsook cultuuruitdragers, politici en personen uit verschillende beroepsgroepen. President Santokhi heeft ook oud-president Ronald Venetiaan, die Suriname in uitdagende tijden kundig heeft weten te leiden, gedecoreerd voor zijn inspanningen. De president heeft de hoop uitgesproken dat andere burgers inspiratie kunnen putten uit de waardering die gedecoreerden krijgen, om zich zodoende ook op voortreffelijke wijze in te zetten voor land en volk.

De Surinaamse oud-president Ronald Venetiaan heeft de hoogste onderscheiding van Suriname ontvangen. De versielen horende bij de onderscheiding zijn door president Santokhi bij hem aangebracht. De decoraties in verband met 45 jaar Srefidensi hebben plaatsgevonden tijdens een speciale bijeenkomst op het Onafhankelijkheidsplein, op 21 november 2020.