Suriname en Guyana voeren bilateraal overleg

Suriname en Guyana voeren bilateraal overleg

23-11-2020
De regering van de Republiek Suriname onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi en de regering van de Coöperatieve Republiek Guyana onder leiding van president Irfaan Ali voeren een bilateraal overleg. Dit overlegmoment vindt momenteel plaats op het presidentieel paleis. De Guyanese president vertoeft sinds gisteren, 23 november 2020, in Suriname in verband met de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid.

Beide landen zullen vandaag diverse overeenkomsten, waarmee wederzijdse voordelen voor beide naties worden nagestreefd, ondertekenen. De overeenkomsten zijn voorbereid in oktober dit jaar bij een bezoek van president Santokhi aan Guyana. Beide overheden hebben de intentie vriendschapsbanden tussen Suriname en Guyana te versterken en de samenwerking tussen hun landen te versterken en uit te breiden. Belangrijke onderdelen binnen de samenwerking zijn; transport, infrastructuur en integratieverbindingen om zodoende ontwikkeling te bewerkstelligen op het gebied van investeringen, handel, toerisme en culturele betrekkingen tussen de twee landen.

Beide regeringen hebben bij de vorige ontmoeting hun tevredenheid geuit over de vooruitgang die is geboekt bij de grondige afweging van de noodzakelijke activiteiten voor de studie, het ontwerp, de financiering en de aanbesteding van diensten voor de bouw van de brug over de Corantijn rivier. Beide regeringen zijn het met elkaar eens dat de komst van de brug wederzijdse voordelen zal opleveren voor de verdere ontwikkeling van land en volk.