Formeel internationaal bezoek Surinaamse regeringsdelegatie in de maak

Formeel internationaal bezoek Surinaamse regeringsdelegatie in de maak

10-04-2021
Hierbij delen wij de samenleving mede dat namens de Surinaamse regering enkele ministers een joint werkbezoek zullen ondernemen. Dit bezoek start op 19 april. Het gaat in deze om de navolgende ministers:

• Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking.
• Armand Achaibersing, minister van Financiën en Planning.
• David Abiamofo, minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

Dhr. Annand Jagesar – acting managing director van Staatsoliemaatschappij Suriname en dhr. Karel Eckhorst maken ook deel uit van deze delegatie.

Deze delegatie zal onder andere gesprekken voeren met The United States Congress, The State Department en The U.S. Treasury. Verder staan er gesprekken op agenda met navolgende organisaties; The I.M.F., The World bank, The I.D.B., The O.A.S. en The Pan-American Health Organization. Verder zal deze regeringsdelegatie ook presentaties houden over de mogelijkheden om in de nabije toekomst te investeren in Suriname.

Na deze ronde vertrekt de delegatie naar Houston alwaar er gesprekken zullen worden gevoerd met oliemaatschappijen en investeerders met betrekking tot noodzakelijke voorbereidingen op het moment dat de eerste olievoorraden uit de grond zullen worden gepompt. Een belangrijke opmerking in deze is dat Suriname iets achter is op schema met betrekking tot de Shore-base en local content.

De delegatie zet haar weg vervolgens voort richting Miami alwaar er gesprekken gevoerd zullen worden met o.a. het internationaal goudbedrijf Newmont N.V. en andere buitenlandse investeerders.

Deze Surinaamse investeerders roadshow brengt de delegatie op 1 mei terug in Suriname. Voor de volledigheid geven wij door dat de datum van 1 mei voor terugkomst is vastgesteld op basis van de beschikbare vluchten.

De minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking is, na overleg met het staatshoofd, in de periode voorafgaand aan de roadshow van 10 tot 19 april voor privé plichtplegingen rakende zijn gezin in het buitenland. Ook gedurende deze reis, zal hij in staatsbelang diverse officiële ontmoetingen hebben. Hieronder vallen ook bilaterale gesprekken en diverse virtuele meetings. Zo zal de minister op doorreis naar Guyana, een ontmoeting hebben met zijn collega, de Guyanese minister van buitenlandse zaken. Deze meeting regardeert de bilaterale samenwerking en overige brandende issues die spelen.