Kabinet van de President beschikt over modern handreinigingsapparaat

Kabinet van de President beschikt over modern handreinigingsapparaat

15-01-2021
Het Kabinet van de President beschikt over een modern handreinigingsapparaat. De overhandiging hiervan heeft plaatsgevonden op vrijdag 15 januari 2021. President Chandrikapersad Santokhi had hierbij de eer de geste als eerst uit te proberen. Eerder heeft de Nationale Assemblee eenzelfde apparaat in ontvangst mogen nemen, eveneens overhandigd door de Lotus Group.

Sanjay Sewbaransingh overhandigde namens de Lotus Group, als deel van de diasporagemeenschap, de super deluxe handsanitizer aan het staatshoofd. “COVID-19 is een ongewenste gast en blijft voorlopig. We hebben gedacht dat de handsanitizer ook bij het kabinet moet staan, zodat de president, alle medewerkers en iedereen die hier komt de handen op een correcte manier kunnen reinigen”, sprak Sewbaransingh.

President Santokhi sprak zijn dank uit aan de Lotus Group. Hij merkte op de mens door COVID-19 intensiever is geworden. “De moderne technologie krijgt de kans om zich goed te ontwikkelen en aan de andere kant leert COVID-19 ons als mens om anders te gaan leven”, aldus het staatshoofd. Volgens hem maakt COVID-19 geen onderscheid tussen rijk en arm of jong en oud. “Het slaat overal toe.” De president voegde eraan toe dat wij als samenleving met een grote uitdaging zitten en elkaar moeten ondersteunen. Lotus Group heeft als deel van de diasporagemeenschap gemeend de ondersteuning op deze wijze te geven.

Zij neemt voor de komende twee jaar het complete onderhoud van het apparaat op zich. Met de handsanitizer kunnen 5000 paar handen met een tank van 18 liter vloeistof gereinigd worden. De stof wordt op een milieuvriendelijke opgevangen en zal op dezelfde wijze door de Lotus Group verwijderd en verwerkt worden. President Santokhi toonde zich onder de indruk van de werkwijze van het apparaat en had zelfs ook enkele vragen over de stof die wordt gebruikt en hoe die wordt verwerkt. Hij werd hierover ook ingelicht door Sewbaransingh.

De handsanitizer zal volgens president Santokhi op een juiste locatie op het kabinet geplaatst worden. Hij waardeerde de ondersteuning van de Lotus Group om op deze wijze de samenleving te helpen beschermen tegen de verdere verspreiding van het COVID-19-virus. “Het zal ertoe bijdragen dat wij de hygiëne op het kabinet verder verhogen”, zegt president Santokhi.