Overleg president Santokhi en Ravaksur

Overleg president Santokhi en Ravaksur

11-02-2021

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft een breedvoerige deliberatie gehad met de president van de republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi. De besprekingen hebben plaatsgevonden op woensdag 10 februari 2021 op het Kabinet van de President. President Santokhi werd vergezeld door vicepresident Ronnie Brunswijk.

Ravaksur-woordvoerder Armand Zunder zegt in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) dat het staatshoofd uitleg heeft gegeven over het kader waarmee de regering bezig is. “De essentiële zaken die zijn besproken, betroffen uiteraard de koers, de gesprekken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF), het Covid-19- en het armoedevraagstuk oftewel het vraagstuk van rechtvaardige inkomensverdeling”, aldus Armand Zunder.

De onderwerpen werkloosheid en inflatie zijn ook besproken met de regeringsleiding, waarbij de raad haar adviezen heeft uitgebracht. Ravaksur heeft de regering vruchtbare inzichten gegeven. De consultatie tussen de regering en Ravaksur was een voortzetting van de eerder gehouden hearings. President Santokhi heeft op maandag 22 februari aanstaande een vervolggesprek met deze gesprekspartner. Er zal dan diepgaander gesproken worden over het Crisis- en Herstelplan. De regering Santokhi/Brunswijk is van mening dat – om een realistisch beleid te formuleren en de effectieve uitvoering daarvan te garanderen – het belangrijk is om oor te hebben voor de samenleving.