President betuigd medeleven aan regering en samenleving St. Vincent & the Grenadines inzake vulkaanuitbarsting

President betuigd medeleven aan regering en samenleving St. Vincent & the Grenadines inzake vulkaanuitbarsting

09-04-2021

Namens de regering en de bevolking van de Republiek Suriname, heeft president Chandrikapersad Santokhi  zijn medeleven betuigd aan de regering en de samenleving van St.Vincent & the Grenadines. Dit vanwege de desastreuse impact van de explosieve vulkaanuitbarsting van de La Soufriere vulkaan.

In een brief aan premier Ralph Gonsalves geeft het staatshoofd aan dat we sympathie en solidariteit betonen aan iedereen die getroffen is door deze calamiteit. St.Vincent & the Grenadines mag altijd rekenen op ondersteuning vanuit Suriname. Daarom heeft het staatshoofd gevraagd naar een lijst van benodigdheden die het land nodig heeft zodat Suriname instaat is op nationaal niveau een hulpactie op touw te zetten.

De vulkaan was al een tijdje actief. Gisteren werd een zone rondom La Soufriere verboden terrein en in het Noorden van het eiland zijn duizenden mensen geëvacueerd. Door de autoriteiten worden vier cruiseschepen ingezet om mensen naar omliggende eilanden te brengen als Antigua, Barbados,Saint Lucia en Greneda.

Ook kan men ervoor kiezen om naar een van de schuilplaatsen op St.Vincent & the Grenadines zelf te gaan. Het eiland telt 100.000 inwoners en heeft sinds 1979 geen vulkaanuitbarsting meer gehad.

President Santokhi heeft zijn collega-regeringsleider een hart onder de riem gestoken en gezegd dat de moed en veerkracht van de burgers van St.Vincent & the Grenadines ervoor zal zorgen dat ze deze vernietigende natuurramp te boven zullen komen in deze uitdagende tijd.