President Santokhi feliciteert minister-president Narendra Modi met 72ste Republic Day India

President Santokhi feliciteert minister-president Narendra Modi met 72ste Republic Day India

27-01-2021
President Chandrikapersad Santokhi heeft in een felicitatieboodschap aan de Indiase minister-president Narendra Modi de laatstgenoemde gefeliciteerd met de 72ste viering van de Dag van de Republiek van India. Het Surinaamse staatshoofd benadrukt de relatie tussen de twee landen, het wederzijdse respect en de samenwerking om de diaspora te organiseren en structureren. De felicitatieboodschap luidt als volgt:

 

Minister-president van de Republiek India

Zijne Excellentie Narendra Modi

Excellentie,

Namens de regering en het volk van de Republiek Suriname, en namens mijn persoon, feliciteer ik u en het volk van de Republiek India met de herdenking van de 72e verjaardag van de Dag van de Republiek. Een heugelijk feit om de kracht van een vrij en democratisch land te vieren.

Deze viering markeert niet alleen de datum waarop de grondwet van India in werking trad, maar vertegenwoordigt ook de ware helden van India die hun leven hebben opgeofferd voor de vrijheid, de eer en het zelfrespect van India om een onafhankelijke natie te worden.

Als bevriende landen hebben we bewezen de diepe waarden van democratie, zelfbehoud en menselijke waardigheid hoog te houden ten behoeve van onze volkeren. Het transformatie- en ontwikkelingstraject van India, onder uw nobel leiderschap, zou daarom elke Indiase burger met trots en hoop voor de toekomst moeten vervullen.

In mijn toespraak als gastspreker tijdens de 16e Pravasi Bharatiya Divas-conventie heb ik de rol en kracht van de Indiase diaspora in het strategische partnerschap tussen onze landen benadrukt.

Mijn regering wil daarom de samenwerking met haar diaspora wereldwijd organiseren en structureren, waarbij de historische band en het partnerschap met India een centrale rol spelen.

Deze relatie, die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid, bloeit op verschillende gebieden van wederzijds belang, zelfs tijdens de aanhoudende COVID-19-pandemie. De recente succesvolle Joint Commission Meeting en de voorgenomen High Level ontmoetingen in de nabije toekomst, zijn nog duidelijkere voorbeelden van wederzijdse inzet om onze bestaande relaties naar grotere hoogten te tillen.

Excellentie, aanvaard u mijn beste wensen voor uw goede gezondheid, geluk en succes, evenals die voor voortdurende vrede en welvaart voor de bevolking van de Republiek India.

 

President van de Republiek Suriname

Z.E. Chandrikapersad Santokhi