President Santokhi geeft startsein plaatsen damwanden Guaranistraat

President Santokhi geeft startsein plaatsen damwanden Guaranistraat

26-03-2021
President Chandrikapersad Santokhi heeft het startsein gegeven voor het heien van de damwanden in de sloot aan de Guaranistraat, in het resort Munder. Na afronding van dit project is het de bedoeling dat dit weggedeelte geen wegverzakkingen meer zal hebben en zal afkalving van de weg tot het verleden behoren. Het startsein werd gegeven op vrijdag 26 maart 2021.

Het staatshoofd gaf aan, dat de regering weloverwogen beslissingen neemt om het land tot ontwikkeling te brengen. Er worden meerdere belangrijke projecten uitgevoerd, liet het staatshoofd weten. In Marowijne wordt de middelbare school opgezet en het bouwen van een sportcentrum om lokaal talent verder te stimuleren. In Commewijne wordt een groot drinkwaterproject uitgevoerd. Ook Para mag de bouw van een school tegemoetzien. Het staatshoofd kondigde aan, dat de volgende week een deel van Nickerie voorzien zal worden van elektriciteit. Het waterprobleem van Wageningen wordt ook opgelost. Hiermee illustreert de president dat de regering geen moment rust, maar alles doet om het leven van de burgers te verbeteren. Ondanks de financiƫle problemen in het land lukt het toch om dankzij prudent beleid de nodige zaken te realiseren.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken stelde, dat landelijk de afwatering het grootste probleem is. Het project te Munder heeft niet alleen impact voor het gebied, maar ook voor de omliggende wijken. De bewindsman vroeg de buurtbewoners wat geduld voor mogelijk lawaai en verkeersopstoppingen tijdens de werkzaamheden. Behalve de afwateringsproblematiek liet de bewindsman weten met zijn collega van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, druk bezig te zijn de verkeerssituatie verder te verbeteren.

Shailesh Ramdin, vertegenwoordiger van de buurtbewoners zei blij te zijn, dat dit project wordt uitgevoerd te weten het plaatsen van damwanden in de goot aan de Guaranistraat. Hij gaf aan, dat de bewoners nog enkele wensen graag in vervulling zien gaan. Hij noemde ondermeer, om in het kader van de plaatselijke verkeersveiligheid, vangrails te plaatsen. Ook deed hij het verzoek aan de regering om de oude loopbruggen die waren verwijderd, wederom te plaatsen. Ook het vervangen van de duikers nabij de Napelstraat staat ook op het wensenlijstje van de buurt.

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee is overtuigd dat dit project grote impact zal hebben op de hele omgeving. Het lijkt misschien erop alsof het om een actie gaat die van grote omvang is, maar het project zal naar zijn zeggen wel het verschil maken in het leven van de burgers.