President Santokhi heeft werkbespreking met N.V. Grassalco

President Santokhi heeft werkbespreking met N.V. Grassalco

13-01-2021
Het staatshoofd van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi heeft een breedvoerig werkoverleg gehad met de directie en raad van commissarissen van Grassalco. De besprekingen hebben plaatsgevonden op dinsdag 12 januari 2021 op het kabinet van de president.

Het Staatsmijnbouwbedrijf N.V. Grassalco is de afgelopen periode aanzienlijk achteruitgegaan. Het bedrijf zal gezond gemaakt moeten worden en zal winst moeten maken om een bijdrage te kunnen leveren aan de Surinaamse economie. Deze taak is toevertrouwd aan directeur Wesley Rozenhout, die vorig jaar oktober tot directeur is benoemd. In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname geeft de Grassalco- topman aan dat de werkbespreking geplaatst kan worden in het kader van vooruitgang van het bedrijf. “Wij zaten al een poos te wachten op deze uitnodiging, er zijn al enkele acties ondernomen om het Staatsmijnbouwbedrijf gezond te maken. Wij hebben een strategisch plan gepresenteerd aan de regering. Wij zijn blij dat we onze visie en prognoses hebben kunnen presenteren, zeker wanneer de aandeelhouder ingenomen is”, aldus directeur Rozenhout.

President Santokhi heeft de leiding van Grassalco de opdracht gegeven om het werk op tempo voort te zetten en ervoor te zorgen dat binnen korte termijn het bedrijf gezond wordt gemaakt. Directeur Rozenhout geeft aan dat N.V. Grassalco in 2021 meer gaat moeten exporteren. “Wij willen een winst van 10 miljoen usd dollar maken in 2021, en zoals de vooruitzichten nu zijn is dat zeker haalbaar”, aldus de topman.