President Santokhi lovend over vertrekkende pg

President Santokhi lovend over vertrekkende pg

09-04-2021
“In uw loopbaan heeft u het niet eenvoudig gehad, maar als hoogste baas van de opsporing en vervolging ging u altijd recht door zee. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtsstaat staande te houden. U heeft decennialang uw krachten gegeven aan het openbaar ministerie, sinds 1988. U heeft gewerkt aan de versterking van de rechtsstaat en de rechtshandhaving”, zo prees president Chandrikapersad Santokhi vertrekkende procureur-generaal Roy Baidjnath Panday. Pg Baidjnath Panday is op vrijdag 9 april 2021 door president Santokhi gedecoreerd in de klasse van Grootofficier in de Ere-Orde van de Palm. Dit heeft zich voltrokken in het presidentieel paleis, tijdens een afscheidsbijeenkomst voor de pg.

“In de laatste jaren van uw loopbaan hebt u de hoogste functie vervuld binnen het openbaar ministerie. U heeft hiermee bijgedragen om de rechtstaat in stand te houden. U heeft een aantal high profile, uitgebreide en gekwalificeerde strafzaken voorbereid en ter vervolgd voorgelegd aan de rechter. U heeft hiermee vertrouwen gegeven aan de rechtshandhaving in Suriname.”

De president schoof tijdens zijn toespraak niet onder stoelen en banken dat hij bewondering heeft voor de werkwijze van de pg. Het staatshoofd zegt dat zijn kracht licht in de kalmte die hij uitstraalde en zijn geloof in de schepper. Hij heeft op nationaal niveau een bijdrage geleverd. Ook bij het indammen van de internationale grensoverschrijdende criminaliteit. De president heeft een beroep gedaan op de vertrekkende pg om zijn opgedane kennis en wijsheid nog beschikbaar te stellen aan de Surinaamse samenleving. De pg heeft 12 april 2021 zijn laatste werkdag, vanwege zijn pensionering.