President Santokhi memoreert Harrypersad Boedjawan als waardige Surinamer

President Santokhi memoreert Harrypersad Boedjawan als waardige Surinamer

28-03-2021
De directeur-eigenaar van Cobo Holding tevens fanatiek zangvogelliefhebber en voetbalfanaat is op 24 maart op 74-jarige leeftijd ontslapen. Bij de uitvaart van ‘Zangvogelsporter van de twintigste eeuw’, Harrypersad Boedjawan, op 28 maart 2021 heeft president Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat Boedjawan een geliefd mens was bij alle lagen van de samenleving.

President Santokhi heeft aangeven dat hij Harrypersad nog recentelijk heeft ontvangen op het presidentieel paleis. “Harry heeft mij zoveel projecten laten zien, die hij nog graag zou willen doen in het belang van de gemeenschap. Projecten die zouden bijdragen aan de versterking van de economie. Van het creëren van werkgelegenheid tot Suriname een leidende rol te geven in de industriële ontwikkeling. Harry is niet alleen een legendarische sportzoon van Suriname, maar ook een ondernemer geweest om u tegen te zeggen. Een volksmens, een Surinamer met liefde en sympathie voor mede-landgenoten”, zegt het staatshoofd.

Harrypersad Boedjawan is een icoon van de oudste voetbalclub van Suriname. Kenneth Jaliens merkt op dat Boedjawan een cruciale bijdrage heeft geleverd aan de bouw van het Voorwaarts Stadion achter de Anthony Nesty Sporthal. Hij is enkele keren bestuurslid van Voorwaarts geweest en bekleedde van 1998 tot en met 2010 de functie van voorzitter. Hij heeft de eer gehad om enkele kampioenschappen van de club mee te maken, de club met een onbeschrijfelijke plek in zijn hart.

President Santokhi accentueert dat de ridder Boedjawan moed en durft achterlaat. “Deze waardige Surinamer laat achter durf om te ondernemen, en dat hebben we nodig in deze tijd. Hij laat achter hard werken, dienstbaarheid, liefde, opvoedingswaarden en normen. Hij laat achter een goede hoop voor de toekomst”, aldus de regeringsleider.