President Santokhi ontvangt Nederlandse Defensieminister

President Santokhi ontvangt Nederlandse Defensieminister

09-04-2021

De Nederlandse minister van Defensie, Anna Bijleveld-Schouten heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. De ontmoeting heeft op vrijdag 9 april 2021 plaatsgevonden op het Presidentieel Paleis. Voor Bijleveld-Schouten is het een eer dat zij een bezoek heeft kunnen brengen aan de Republiek Suriname. Zij benadrukt dat Suriname een belangrijke partner is.

President Santokhi benadrukt enorm ingenomen te zijn met het bezoek van de defensieminister. “Ik ben blij met uw bezoek, aangezien het een voortzetting is van de versterkte betrekkingen tussen onze twee landen sinds ik als president aantrad. Uw bezoek is een duidelijk signaal, dat zowel de regering van Nederland als van Suriname, waarde hechten aan een goede en vruchtbare bilaterale samenwerking”, aldus het staatshoofd. De president is blij met het bezoek van Bijleveld-Schouten en de intentie om de defensiesamenwerking op een hoger niveau te tillen. Het staatshoofd kijkt uit naar de resultaten, die zullen voortvloeien uit de gehouden deliberaties.

Bijleveld-Schouten is er van 7 tot en met 10 april op uitnodiging van minister Mathoera op werkbezoek in Suriname. De defensieorganisaties van beide landen hebben hun bereidheid geuit, om te willen samenwerken op uiteenlopende gebieden zoals, jungletrainingen en kennisuitwisseling voor de muziekkapel en militair protocol, technische assistentie verleend door Nederland aan het Surinaams Nationaal Leger op het gebied van organisatieontwikkeling, de samenwerking tussen de Surinaamse Militaire Academie en de Nederlandse Defensie Academie op het gebied van opleidingen en trainingen.