President Santokhi participeert in online discussie ter gelegenheid van Wereldgezondheidsdag

President Santokhi participeert in online discussie ter gelegenheid van Wereldgezondheidsdag

05-04-2021
Elk jaar wordt op 7 april Wereldgezondheidsdag herdacht. In verband met deze dag zal president Chandrikapersad Santokhi deelnemen aan een online discussie met als thema: “Veranderende paradigma’s in een pandemische wereld: hoe kan ik vertrouwen herwinnen?” Dit virtueel evenement is een tot nadenken stemmende discussie over de ethische implicaties en gevolgen van de pandemie, de maatregelen die nodig zijn om de individuele gezondheid en het welzijn in deze ongekende tijden te verbeteren, en zal streven naar een routekaart en beste praktijken om ethiek en waarden in lichamelijke en geestelijke gezondheidsinspanningen over de hele wereld op te schalen.

De Coronapandemie heeft een wereldwijde crisis veroorzaakt, met verstrekkende gevolgen op sociaal, economisch en gezondheidsgebied. Onze veerkracht in deze uitdagende tijden wordt niet alleen op de proef gesteld door hoe we de verspreiding van het virus tegengaan, maar ook door hoe we het beste uit de omstandigheden halen. Dit vereist onze collectieve actie. Het is een enorme crisis, maar het is ook een kans voor ons om na te denken over ons leven en onze rollen en verantwoordelijkheden opnieuw te definiëren.

Door middel van speciale keynote-paneldiscussies en interactieve workshops, zal dit evenement toonaangevende belanghebbenden uit de politiek, het bedrijfsleven, academici en het maatschappelijk middenveld samenbrengen om de status quo aan te vechten en antwoorden te zoeken voor burgers om beter door de pandemie en de komende tijd te navigeren. De conferentie zal ook instrumenten en beste praktijken onderzoeken om de geestelijke gezondheid van burgers te ondersteunen. In de schijnwerpers van de discussies zullen centrale onderwerpen staan, zoals agressie en depressie – Geestelijke gezondheid in de schijnwerpers en hoe deze aan te pakken-, de ethische en morele leiderschapscrisis onthuld door de Covid-19-pandemie, een holistische benadering van gezondheid en welzijn, de dreiging van vaccin-nationalisme, de rol van de media en de impact op sport. Het programma zal ook een speciale discussie bevatten door farmaceutische bedrijven.

De conferentie wordt op woensdag 7 april georganiseerd door het World Forum for Ethics in Business (WFEB), een geregistreerde stichting van openbaar nut gevestigd in Brussel, België. Via sociale media zal dit evenement worden bekeken door naar schatting meer dan twee miljoen kijkers via de sociale mediakanalen van WFEB en hun partners in meer dan 100 landen.

Behalve het staatshoofd, zijn ook minister Krishna Mathoera van Defensie en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid sprekers tijdens dit virtueel evenement. Middels de deelname van de president en de ministers Mathoera en Ramadhin, wordt Suriname op de kaart geplaatst.