President Santokhi reikt ruim 300 grondpapieren uit in Nickerie

President Santokhi reikt ruim 300 grondpapieren uit in Nickerie

21-12-2021

De president riep de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan en de structuren van het ministerie van Grondbeleid & Bosbeheer (GBB) op om de mensen die een gronduitgiftedocument hebben ontvangen door het heel proces heen te begeleiden. De regeringsleider benadrukte dat het belangrijk is dat alle gegevens van deze personen correct staan geschreven op de stukken. In het officieel gedeelte werd aan de aanwezigen het belang benadrukt van het beschikken over een bereidverklaring.

Vicepresident Ronnie Brunswijk en parlementsvoorzitter Marinus Bee waren voor deze plechtigheid in het district. Ook minister Dinotha Vorswijk is als verantwoordelijke van GBB afgereisd voor de uitreiking. Minister Vorswijk geeft aan dat het een langgekoesterde wens van de Nickeriaan is om over zijn grondpapieren te beschikken, vooral voor de landbouwer. “Men moet ervoor zorgen dat men binnen 6 maanden na het ontvangen van de beschikking de leges betaalt, de ontsluiting in orde maakt en een landmeter inzet voor het verkrijgen van een perceel ID. Doet men dit niet dan zal de bereidverklaring vervallen”, legde de bewindsvrouw uit.

Van de groep personen die dinsdag hun stukken in ontvangst mochten nemen, hebben enkelen 20, 30, 40 en zelfs 50 jaren gewacht. Zij waren zeer verheugd met het moment. Ricardo Rijhiner heeft bijkans 20 jaar gewacht op zijn beschikking en kon ‘s nachts niet goed slapen. “Vanavond zal ik voor het eerst na jaren weer goed slapen”, gaf hij emotioneel aan. Mevrouw Hansradjie Tahadil, wier man inmiddels is overleden, kon haar geluk niet op. Haar kinderen en kleinkinderen zullen haar bijstaan om de stukken binnen de gestelde 6 maanden in orde te krijgen. Meneer Natha Khemradj verbouwt al jaren rijst op het stukje grond waarvoor hij nu de bescheiden heeft ontvangen. Hij is niet bang meer dat de grond van hem wordt afgepakt. Hij is heel erg blij en is de regering, met name het ministerie van GBB, zeer dankbaar.