President Santokhi wil meer verantwoordelijkheden toekennen aan MI-Glis

President Santokhi wil meer verantwoordelijkheden toekennen aan MI-Glis

17-09-2021

“Het MI-Glis is niet in het leven geroepen om alleen in een mooi kantoor gehuisvest te zijn. Het instituut is in het leven geroepen om rechtszekerheid ten aanzien van registergoederen te bieden met een goede registratie van rechthebbenden en van de grenzen waarop de rechthebbenden aanspraak maken, de zogenoemde perceel indicatie”, zei president Chandrikapersad Santokhi. De ingebruikname van het nieuwe pand vond feestelijk plaats op donderdag 16 september 2021 en is gevestigd aan de Jaggernath Lachmonstraat. Het staatshoofd is zeer ingenomen met het feit dat de activiteiten van dit instituut nu ondergebracht is op een locatie.

De president vindt dit een goede ontwikkeling en hoopt dat het besluit voor een eigen gebouw zal leiden tot besparing in onderhoud en huisvestingskosten. “We moeten alle overheidsinstanties op deze wijze gaan inrichten en moeten zeker als overheidsinstantie ervoor waken dat we niet alle energie stoppen in de interne bedrijfsvoering, maar onze energie en middelen ook stoppen in het primair proces. De regering is zeker van plan om meer taken toe te kennen aan het MI-Glis”, zei de president. Hij wees de leiding van het registerinstituut op de verantwoordelijkheden en de uitdagingen van het Glis.

“We zijn bezig in het parlement met de discussie rondom grondconversie, wijziging van het decreet grondbeginselen. We zijn ook bezig met grondconversie en daar zullen we ook Glis een stukje verantwoordelijkheid geven. Maar we hebben nog meer in petto. Daarom wil ik dat MI-Glis zich klaarmaakt voor die nieuwe uitdagingen die vanuit het centrale beleid van de regering gaan komen”, stelde het staatshoofd. Hij vroeg om de automatiseringsgraad, de interne bedrijfsvoering en de kwaliteit van het personeel op te voeren naar de hedendaagse eisen van de samenleving, maar ook de internationale en regionale samenleving.