Prudent financieel beleid maakt SRS nieuwe stijl mogelijk

Prudent financieel beleid maakt SRS nieuwe stijl mogelijk

19-03-2021
Dankzij prudent financieel beleid is het mogelijk dat Radio SRS officieel invulling heeft gegeven aan haar rebranding. Het station heeft op 19 maart 2021 haar nieuwe stijl waarmee zij de samenleving van dienst zal zijn gelanceerd. “Het is een manier van investeren om te genereren”, zegt president-commissaris Stanley Dijksteel van de raad van toezicht van SRS. Hij is ervan overtuigd dat de rebranding vruchten zal afwerpen. “A project dies a no wan moi moi project, ma na wan mek moni project.” Om de middelen voor de nieuwe stijl te generen is er onder andere een partnerschap aangegaan met een veiligheidsbedrijf en bouwbedrijf, die in ruil daarvoor zendtijd beschikbaar krijgen.

SRS-directeur Earnie Eenig zegt tijdens zijn toespraak dat de vorige logo en huisstijl zwaar verouderd waren en dus niet bij de huidige tijdsgeest passen. De nieuwe stijl houdt in een nieuw logo, nieuwe programma’s, aanpassing van bestaande programma’s. “De SRS wil Surinamers bereiken die bewust willen zijn van hun omgeving en plek in de wereld.”

Als onderdeel van de rebranding heeft ook het gebouw een opknapbeurt gekregen. Het pand is nu geschilderd in een frisgroene kleur, die eveneens in het logo terug te vinden is en staat voor groei. De directeur zegt dat zijn streven erop gericht is om zoveel als mogelijk groei te bewerkstelligen met de organisatie. De SRS-topman zegt samen met zijn jong en dynamisch team gered te zijn voor de uitdagingen die gepaard gaan met de nieuwe stijl.